Zes helden in een straat Zes helden in een straat Zes helden in een straat Zes helden in een straat Zes helden in een straat

Zes helden in één straat, allemaal doen ze iets bijzonders voor de ander. In de Boersmastraat in Kloetinge werden ze alle zes in het zonnetje gezet. Naar aanleiding van een oproep van RWS partner in wonen meldden de buurtgenoten elkaar aan.

 

Huurders en buren van huurders van RWS konden mensen die bijzondere dingen voor ze doen aanmelden. Het ging bijvoorbeeld om buren die boodschappen doen of koken voor iemand die dat zelf niet meer kan of die iemand met de computer helpen. RWS ontving 22 aanmeldingen.

Hartverwarmend
“De brieven en e-mails die we hebben ontvangen waren hartverwarmend en passen helemaal in het idee van de participatiemaatschappij”, vertelt Henry de Miranda, manager Wonen. “Het gaat om mensen die boodschappen voor een ander doen, koken voor een buurvrouw die dat zelf niet meer kan of een ander helpen met de computer. Soms kleine dingen, soms grote, maar altijd maken ze een groot verschil.” Albert Schinkel, de wijkbeheerder die de zes pakketten in de Boersmastraat mocht overhandigen vertelt: “De Boersmastraat is een geval apart, daar had één mevrouw vijf mensen aangemeld. Maar ze wist niet dat zij zelf ook aangemeld was.” De bewoners van de Boersmastraat reageerden verrast en enthousiast. “We wisten dat er iets ging gebeuren, maar hier word ik gewoon stil van”, vertelt de één. Wel waren ze verbaasd dat niet meer mensen hun buren hebben aangemeld. “Dan denk ik: wat is nou een mailtje? Dat is toch niet zo’n grote moeite? En kijk wat je ervoor terug krijgt!”

Warme deken pakket
De helden uit de buurt ontvingen een ‘Warme deken’ pakket. Het pakket bevat onder andere: een warme deken, kaarsjes, wijn, allerlei lekkernijen en cadeaubonnen voor een verblijf in een bungalowpark. Onze wijkbeheerders hebben de pakketten inmiddels uitgereikt.