Woningcorporaties gaan voor zonne-energie Woningcorporaties gaan voor zonne-energie Woningcorporaties gaan voor zonne-energie Woningcorporaties gaan voor zonne-energie

RWS gaat samen met vijf Zeeuwse woningcorporaties zonnepanelen inkopen en installeren. De komende twee jaar schaffen de corporaties samen ruim 1.600 zonnepanelen aan.

 

Door gezamenlijk zonnepanelen in te kopen willen de corporaties verstandig investeren. In totaal plaatst RWS dit jaar 150 zonnepanelen. Voor de zomer worden de eerste zonnepanelen geplaatst.

Binnenkort gaat RWS de woningen selecteren die in aanmerking komen voor zonnepanelen. Er wordt gekeken naar de ligging van de woning en het huidige energielabel. Aan de hand van de laatste jaarafrekening van de energieleverancier wijst RWS wel/niet zonnepanelen aan een woning toe.

De gezamenlijke inkoop en installatie van zonnepanelen is voortgekomen uit het samenwerkingsverband ‘Zuid-West Samen’. Naast RWS schaffen ook Zeeuwland in Zierikzee, R&B Wonen in Heinkenszand, l’escaut woonservice in Vlissingen, Clavis in Terneuzen en Woonburg in Koudekerke zonnepanelen aan.