Vraag tijdig uw documenten aan Vraag tijdig uw documenten aan Vraag tijdig uw documenten aan Vraag tijdig uw documenten aan Vraag tijdig uw documenten aan

Steeds vaker moeten wij woningzoekenden die in aanmerking komen voor een woning weigeren omdat ze noodzakelijke documenten niet paraat hebben. Om teleurstellingen te voorkomen kunt u hieronder lezen welke gegevens u gereed moet hebben zodra u op een woning gaat reageren.

 

Wanneer u in aanmerking komt voor een woning, moet u onderstaande gegevens kunnen tonen. Wij adviseren u om deze gegevens tijdig aan te vragen of op te zoeken.

 • Kopie van de meest recente definitieve belastingaanslag of een inkomstenverklaring van u en uw eventuele partner
  Als u geen recente definitieve belastingaanslag heeft, dan is een inkomensverklaring (voorheen IB60-formulier) een goed alternatief. Op dit formulier staat uw naam, adres en het jaar waarover de Belastingsdienst de inkomensverklaring afgeeft. Een inkomensverklaring kunt u aanvragen via de Belastingtelefoon: 0800 0543..

 • Uittreksel van historische adressen uit de Basis Registratie Persoonsgegevens (BRP) van u en uw eventuele partner 
  Een uittreksel uit de BRP (voorheen GBA) bevat ondermeer uw naam, geboortedatum en huidige en historische adresgegevens zoals deze staan geregistreerd bij de administratie van uw gemeente. Dit document kunt u bij uw gemeente aanvragen. Vermeld bij uw aanvraag altijd waarvoor u het document nodig heeft, zodat u het juiste soort uittreksel ontvangt.

 • Kopie van een geldig legitimatiebewijs van u en uw eventuele partner
  Een geldig legitimatiebewijs is een Nederlands paspoort, Europese identiteitskaart, rijbewijs of een geldige verblijfsvergunning.

 • Verhuurdersverklaring van u en uw eventuele partner
  In een verhuurdersverklaring staat informatie over uw huurgedrag. In dit document verklaart uw huidige verhuurder onder meer of er wel of geen betalingsachterstand is en wel of geen sprake is geweest van overlast. Een verhuurdersverkaring laat u door uw vorige verhuurder invullen. Bent u op het moment inwonend, heeft u een koopwoning of huurt u al bij RWS? Dan is een verhuurdersverklaring niet nodig.

Kunt u een van bovenstaande documenten niet tonen? Dan moeten we u helaas weigeren voor de woning.