Voortgang plannen wozoco Wemeldinge Voortgang plannen wozoco Wemeldinge Voortgang plannen wozoco Wemeldinge Voortgang plannen wozoco Wemeldinge

SVRZ, RWS partner in wonen en Marsaki zetten de plannen door voor een woonzorgcomplex in Wemeldinge. Dit zijn ze samen met de gemeente Kapelle overeengekomen.

 

Aanvankelijk was het de bedoeling om in het derde kwartaal van 2014 te starten met de bouw van dit plan. Door ontwikkelingen in de zorgwereld is dit niet gelukt. Het was namelijk enige tijd onzeker of de toekomstige verpleeghuisplaatsen van SVRZ wel passen in de regioplanning. De regioplanning gaat over het toekomstige aantal plaatsen voor mensen met een zware zorgvraag. Inmiddels is duidelijk dat de plaatsen in Wemeldinge passen in deze planning en heeft SVRZ aangegeven de plannen door te willen zetten.

Het woonzorgcomplex biedt inwoners van Wemeldinge meer mogelijkheden om in hun eigen dorp te blijven wonen. SVRZ komt in het complex met twee groepswoningen voor mensen met dementie. Elke woning heeft plaats voor zes bewoners. RWS partner in wonen zorgt voor de verhuur van negen appartementen. Deze woningen zijn met name bedoeld voor senioren. SVRZ biedt desgewenst ZorgThuis aan deze bewoners. De bouw zal tevens onderdak bieden aan een apotheekhoudende huisartsenpraktijk. De ontwikkeling, die tijdelijk in de wacht was gezet, wordt nu dus weer opgepakt. Als alles volgens planning gaat kan de bouw beginnen na de zomervakantie 2015. De oplevering is naar verwachting in het voorjaar van 2017. 

Zodra de bibliotheek en Rabobank uit de bestaande bebouwing zijn vertrokken, zullen we overgaan tot sloop van de huidige bebouwing. De geldautomaat van de Rabobank zal tijdelijk aan de voorzijde van Fysiotherapie Wemeldinge aan de Prinses Beatrixweg 58 komen totdat de nieuwbouw gereed is. In de nieuwbouw komt opnieuw een geldautomaat van de Rabobank terug.