RWS vervangt 33 woningen in Goes-Zuid RWS vervangt 33 woningen in Goes-Zuid RWS vervangt 33 woningen in Goes-Zuid RWS vervangt 33 woningen in Goes-Zuid RWS vervangt 33 woningen in Goes-Zuid RWS vervangt 33 woningen in Goes-Zuid

Woningcorporatie RWS partner in wonen is gestart met de sloopwerkzaamheden in de Wilgenstraat en Iepenstraat in Goes-Zuid. De in totaal 33 woningen worden vervangen door 28 nieuwe levensloopbestendige woningen. RWS verwacht deze zomer de eerste sleutels uit te kunnen geven.

 

“Onze huidige woningen aan de Wilgenstraat en Iepenstraat zijn bijna 50 jaar oud”, zegt Henry de Miranda, manager wonen bij RWS. “Ze zijn technisch verouderd waardoor ze erg vochtig en slecht geïsoleerd zijn. Omdat we het belangrijk vinden dat onze huurders in kwalitatief goede woningen wonen, hebben we besloten deze woningen te vervangen.”        

Bewoners denken mee
Eind 2013 zijn de bewoners geïnformeerd over de nieuwbouwplannen. De Miranda: “Een aantal bewoners heeft toen aangegeven terug te willen verhuizen naar de nieuwbouw. Met hen hebben we nagedacht over de indeling van de woning. Zo hebben we in het definitieve ontwerp samen de keuken verplaatst en zijn er wat binnenwanden verschoven.”

Sleuteluitgifte
RWS verwacht deze zomer de sleutels uit te kunnen geven van de eerste fase van de nieuwbouw. Aansluitend start de tweede fase van de nieuwbouw. Naar verwachting wordt de tweede fase eind 2017 opgeleverd.