RWS vernieuwt woningbezit in Goes-Oost RWS vernieuwt woningbezit in Goes-Oost RWS vernieuwt woningbezit in Goes-Oost RWS vernieuwt woningbezit in Goes-Oost RWS vernieuwt woningbezit in Goes-Oost

Woningcorporatie RWS partner in wonen gaat een deel van haar woningbezit in Goes-Oost vernieuwen. De huidige woningen zijn oud en versleten. RWS sloopt vanaf 2019 in vier fasen in totaal 138 verouderde woningen en bouwt een soortgelijk aantal woningen terug. 

 

De huurwoningen die worden gesloopt betreffen de woningen aan de P.C. Quantstraat 1 t/m 37, Marijkestraat 1 t/m 36, Jacob Klaaijsenstraat 1 t/m 33 en de J.D. van Mellestraat 1 t/m 32 in Goes-Oost.

Informatiebijeenkomst
“Donderdagavond 11 mei hebben we tijdens een informatiebijeenkomst onze huurders geïnformeerd over onze plannen”, zegt directeur-bestuurder Maarten Sas. “De meeste aanwezigen waren niet verbaasd over de plannen. De boodschap dat we gaan slopen is nooit leuk. We snappen heel goed dat een woning veel meer is dan een huis. Het is een thuis vol met allerlei herinneringen.”

Ruimte voor emotie
Sas: “Daarom vinden we het ook heel normaal dat er emoties zijn. Om onze huurders goed te begeleiden gaan we woensdag 17 mei en donderdag 18 mei in kleine groepjes verder napraten. Bewoners kunnen dan hun persoonlijke vragen stellen. Ook willen we van bewoners weten welke wensen ze hebben voor de toekomstige nieuwbouw zodat we daar zoveel mogelijk rekening mee kunnen houden.”

Herstructureringsregeling
Huurders van wie de woning op termijn wordt gesloopt komen in aanmerking voor een herstructureringsregeling. In deze regeling staat bijvoorbeeld dat bewoners recht hebben op een verhuisvergoeding van circa 5.900 euro. Daarnaast helpt RWS bewoners die niet willen verhuizen naar de nieuwbouw met het vinden van een vergelijkbare woning tegen een vergelijkbare huurprijs. Indien nodig geeft RWS deze bewoners voorrang.