RWS vernieuwt woningbezit Wissenkerke RWS vernieuwt woningbezit Wissenkerke RWS vernieuwt woningbezit Wissenkerke RWS vernieuwt woningbezit Wissenkerke

Woningcorporatie RWS partner in wonen gaat een deel van haar woningbezit in Wissenkerke vernieuwen. In de Julianastraat komen nieuwe levensloopbestendige woningen en aan 24 woningen wordt er een maatwerkpakket aangeboden.

 

“In 2018 start er een participatietraject waarin toekomstige bewoners van levensloopbestendige woningen in Wissenkerke meedenken over o.a. de indeling van de te bouwen woningen”, zegt directeur-bestuurder Maarten Sas. “Deze woningen zijn aan vervanging toe. Daarom hebben we besloten om ze te vernieuwen. Alle betrokken bewoners zijn inmiddels door ons geïnformeerd. Samen met de bewoner(s) zijn we nu aan het kijken naar een passende oplossing.”

Maatwerkpakket
Naast de nieuwbouw biedt RWS 24 woningen een maatwerkpakket aan. “De huurder kiest dan zelf voor welke extra woningaanpassingen hij wil betalen”, legt Sas uit.

Te koop
Ook kunnen een aantal huurders de woning waarin ze wonen kopen.
Als de huurder de woning niet wil of kan kopen verandert er niets. De betreffende huurders ontvangen bericht zodra de woning officieel te koop wordt aangeboden.

Investeringsplannen
De plannen voor Wissenkerke zijn voortgekomen uit het onlangs opgestelde strategisch voorraadbeleid voor Noord-Beveland. Hierin staat dat de woningcorporatie 9,3 miljoen euro gaat investeren in Noord-Beveland.