RWS huisvest meer jongeren RWS huisvest meer jongeren RWS huisvest meer jongeren RWS huisvest meer jongeren

RWS heeft het afgelopen jaar meer woningen toegewezen aan woningzoekenden tot 23 jaar. In totaal heeft de corporatie aan 55 jongeren een woning verhuurd. Voorheen lag dit aantal rond de 35 jongeren. Gemiddeld vindt een jongere zes maanden na zijn eerste reactie een woning.

 

“We zijn blij om te zien dat ons beleid rondom de huisvesting van jongeren effect heeft”, zegt Henry de Miranda, manager wonen bij RWS. “Jongeren tot 23 jaar kwamen voorheen niet zo snel in aanmerking voor een woning omdat jongeren nauwelijks wachttijdpunten hebben opgebouwd. De vorig jaar geïntroduceerde ‘jongerenwoning’ is voor hen een uitkomst. Een jongerenwoning wordt aan de hand van loting toegewezen. Het opgebouwde aantal punten speelt bij loting geen rol”, zegt De Miranda.

 

Betaalbaar wonen
Een jongerenwoning is een woning met een eigen toilet, keuken, badkamer en maximaal twee slaapkamers. Een belangrijk kenmerk is dat de woning voor jongeren betaalbaar is. Een jongere met een jaarinkomen onder 22.100 euro komt in aanmerking voor jongerenkorting. Deze korting houdt in dat RWS de huurprijs verlaagt tot de huurtoeslaggrens zodat de jongere huurtoeslag kan aanvragen bij de Belastingdienst. Zodra hij of zij 23 jaar wordt vervalt de jongerenkorting en stijgt de huurprijs.