RWS helpt Basisschool Noorderlicht aan nieuw schoolplein RWS helpt Basisschool Noorderlicht aan nieuw schoolplein RWS helpt Basisschool Noorderlicht aan nieuw schoolplein RWS helpt Basisschool Noorderlicht aan nieuw schoolplein RWS helpt Basisschool Noorderlicht aan nieuw schoolplein RWS helpt Basisschool Noorderlicht aan nieuw schoolplein RWS helpt Basisschool Noorderlicht aan nieuw schoolplein

“Hip hap hop, jullie zijn tóp!”

Donderdag 10 juli werd het nieuwe schoolplein van Basisschool Noorderlicht officieel geopend. Het vernieuwde schoolplein kwam tot stand door verschillende bijdragen van onder andere RWS partner in wonen en stichting DOOR.

 

Elke klas van Noorderlicht nam zijn eigen nieuwe speeltoestel in gebruik. Wethouder Jo-Annes de Bat opende deze door de trossen ballonnen die aan de speeltoestellen vastzaten los te knippen. De sponsoren werden toegezongen door alle kinderen van de basisschool met de woorden: “Hip hap hop, jullie zijn tóp!” Ook ontvingen we een zelfgemaakt schilderij van de kinderen en een bos zonnebloemen.

Speelplek voor de hele buurt
RWS bekostigde het voorste deel van het schoolplein met een substantiële bijdrage. “Stichting Door helpt ex-gedetineerden te re-integreren in de samenleving door ze weer aan het werk te zetten”, aldus Dorith van Ewijk, die namens ons de opening bijwoonde. “Met dit project combineren we meerdere positieve dingen: ex-gedetineerden vinden hun plek weer in de samenleving door iets nuttigs te doen en de kinderen van Noorderlicht hebben een prachtig nieuw schoolplein.” Maar het plein is niet alleen maar voor de kinderen van de basisschool. “Het is bedoeld als speelplek voor de hele buurt. Daarmee hebben ook onze huurders in de buurt er iets aan en dat zien we natuurlijk graag bij RWS.”

Kijk voor de foto's op onze Facebookpagina.