RWS en Emergis tekenen samenwerkingsovereenkomst RWS en Emergis tekenen samenwerkingsovereenkomst RWS en Emergis tekenen samenwerkingsovereenkomst RWS en Emergis tekenen samenwerkingsovereenkomst RWS en Emergis tekenen samenwerkingsovereenkomst

Woningcorporatie RWS partner in wonen en Emergis, centrum voor geestelijke gezondheidszorg tekenen op donderdag 16 april een samenwerkingsovereenkomst over de huisvesting van 18 cliënten.

 

De cliënten wonen op dit moment in beschermende woonvormen aan de Jan van Brakelstraat en de Abel Tasmanstraat in Goes. Deze woningen worden ten gevolge van het Masterplan Goes-West geherstructureerd. Elf cliënten krijgen woonruimte aangeboden in het nog te bouwen appartementencomplex aan de Heemskerkstraat. Voor de overige cliënten wordt door RWS huisvesting in de directe omgeving van dit complex gezocht.

Nieuwbouwcomplex
Begin juni start de bouw van het appartementencomplex aan de Heemskerkstraat. In het complex komen 11 appartementen en een kantoorruimte. De woonruimten worden uitsluitend verhuurd aan cliënten van Emergis. Naar verwachting wordt het complex in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd.

Volledig pakket thuis
De cliënten   krijgen een eigen appartement met een eigen woonkamer, keuken, slaap- en badkamer en gaan zelf de huur en andere lasten betalen. De verhuizing betekent dat de cliënten voortaan volledig pakket thuis (VPT) krijgen. In hun eigen woonruimte worden ze intensief begeleid. Een woonbegeleider komt regelmatig bij de cliënt thuis en helpt met het organiseren van zijn/haar leven op allerlei gebieden.