RWS doet mee met Prokkelstage RWS doet mee met Prokkelstage RWS doet mee met Prokkelstage RWS doet mee met Prokkelstage RWS doet mee met Prokkelstage

Donderdag 4 juni heeft RWS deelgenomen aan de nationale Prokkelstagedag. In heel Nederland liepen ruim 300 mensen met een verstandelijke beperking mee met het bedrijfsleven. Bij RWS liepen er twee stagiairs mee.

 

Tijdens de Prokkelstage staat de ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand die dat niet heeft centraal. “Als maatschappelijke organisatie vinden we dat deze doelgroep een kans moet krijgen. Wij bieden hen graag die kans”, aldus Maarten Sas, directeur-bestuurder van RWS.

Win-winsituatie
Sas: “We hebben geen moment getwijfeld toen dit jaar de vraag kwam om stageplaatsen beschikbaar te stellen. Vorig jaar liepen er ook twee Prokkelstagiairs mee. We hebben de houding en inzet van deze stagiairs als enorm positief ervaren. Het is een win-winsituatie. De Prokkelstagiairs doen enerzijds werkervaring op en leren ons werkveld kennen en anderzijds worden wij geïnspireerd met ideeën waar we nog niet eerder over nagedacht hadden.”

Afwisselende stagedag
De stagiairs hebben met verschillende medewerkers meegelopen, zoals medewerkers van de infodesk, wijkbeheer en interne aannemerij. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op: www.prokkel.nl