RWS clustert bouwopdrachten om huren laag te houden RWS clustert bouwopdrachten om huren laag te houden RWS clustert bouwopdrachten om huren laag te houden RWS clustert bouwopdrachten om huren laag te houden RWS clustert bouwopdrachten om huren laag te houden RWS clustert bouwopdrachten om huren laag te houden RWS clustert bouwopdrachten om huren laag te houden RWS clustert bouwopdrachten om huren laag te houden

RWS heeft een achttal nieuwbouwprojecten geclusterd aangeboden aan de markt. Het is de eerste keer dat we op deze manier aanbesteden. We doen dit om kosten te kunnen besparen zodat wonen betaalbaar blijft.

 

“Vanwege de recentelijke stijging in de bouwkosten en de hieruit volgende budgetoverschrijdingen, is de betaalbaarheid van wonen onder druk komen te staan”, zegt directeur-bestuurder Maarten Sas. “Door onze bouwopdrachten voor de komende twee jaren geclusterd aan te bieden, hopen we een financieel voordeel te behalen. Dit voordeel zetten we in om de huren laag te kunnen houden.”

Acht nieuwbouwprojecten
De nieuwbouwprojecten zijn verspreid over de gemeente Goes, Kapelle en Noord-Beveland. In Goes gaat het om vier projecten van in totaal 92 woningen, in Kapelle één project van 15 woningen en in de gemeente Noord-Beveland drie projecten van in totaal 21 woningen.