Ruim 1700 reacties op nieuwbouw in Goes-West Ruim 1700 reacties op nieuwbouw in Goes-West Ruim 1700 reacties op nieuwbouw in Goes-West Ruim 1700 reacties op nieuwbouw in Goes-West Ruim 1700 reacties op nieuwbouw in Goes-West Ruim 1700 reacties op nieuwbouw in Goes-West Ruim 1700 reacties op nieuwbouw in Goes-West

Aan de Witte de Withstraat en de Abel Tasmanstraat in Goes-West bouwen we 21 nieuwbouwwoningen. Tussen 4 en 16 augustus konden woningzoekenden zich inschrijven voor deze woningen. Het aantal aanmeldingen dat we hiervoor ontvangen hebben is overweldigend.

 

1745 woningzoekenden hebben zich aangemeld. Na het filteren op kandidaten die niet aan de voorwaarden voldoen en dubbele reacties zijn er nog 271 kandidaten over. Hiervan kozen er 201 voor een eengezinswoning en 70 voor een levensloopbestendige woning.

Woningen verwarmd met ijs
De woningen worden verwarmd en gekoeld door een gesloten systeem dat bestaat uit een ijsbuffer in de grond (onder de tuin) en zonneluchtcollectoren op het dak die reageren op zon en wind en een warmtepomp. Het IJs van Columbus heet het systeem. Lees hier meer over het IJs van Columbus. 

Toewijzen
Op dit moment voeren we gesprekken met 38   woningzoekenden die voldoen aan de voorwaarden en die de meeste punten hebben. Op 31 augustus wijzen we de woningen definitief toe. De gelukkigen hebben een paar dagen de tijd om de woning te accepteren. 

Teleurstellen
Het grote aantal reacties is voor ons een teken dat er behoefte is aan dit soort woningen. Helaas betekent het ook dat we veel mensen moeten teleurstellen. Het goede nieuws voor deze mensen is dat RWS blijft investeren in nieuwbouw, ook in Goes-West. We adviseren woningzoekenden om onze website in de gaten te houden voor nieuwe projecten.