Pomona officieel geopend Pomona officieel geopend Pomona officieel geopend

Dinsdag 18 september wordt Pomona officieel geopend. Zorgverlener SVRZ, projectontwikkelaar Marsaki en RWS partner in wonen organiseren de opening van het appartementencomplex en woonzorgcentrum in Kapelle.

 

Dinsdag 18 september van 15.00-17.30 uur ontmoeten de bewoners elkaar en andere genodigden in de activiteitenruimte van SVRZ. Verschillende personen, zoals wethouder Damen en natuurlijk de organiserende partijen, nemen het woord. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de opening van Pomona te vieren.

Cadeau
De bewoners zijn inmiddels al gewend aan hun nieuwe stek. Begin juni ontvingen zij de sleutels van hun woningen. Onder de bewoners bevinden zich de drie gezusters Schipper Groenewoud. Twee van hen nemen tijdens de opening namens de bewoners van Pomona een cadeau in ontvangst.

Locatie
Het complex staat aan de Biezelingsestraat in Kapelle op korte loopafstand van het centrum op dezelfde locatie waar ooit een wooncentrum voor ouderen stond. Dit statige gebouw droeg de naam Pomona. Pomona is de Romeinse godin van de boomvruchten. Met een variatie aan winkels, supermarkten een sportcentrum met zwembad en verschillende scholen is Kapelle een veelzijdig dorp met voldoende voorzieningen.

Indeling
Het appartementencomplex/woonzorgcentrum bestaat uit vier gebouwen van drie woonlagen die via een transparante corridor met elkaar zijn verbonden. De architectuur is een combinatie van traditioneel en vernieuwend door rode bakstenen in de gevels en een gebogen dakconstructie met een eigentijdse uitstraling. Het stijlvolle complex omvat 22 ruime en luxe appartementen waarvan tien koop- en twaalf huurappartementen. Ook biedt het onderdak aan twee groepswoningen voor cliënten met dementie van SVRZ op de begane grond. SVRZ bewaakt het alarmeringssysteem en biedt, waar nodig, zorg aan de bewoners van de appartementen. De activiteitenruimte creëert mogelijkheden voor ontmoetingen en diverse activiteiten die SVRZ organiseert voor bewoners en omgeving.