Opening Nieuw Poelwijck druk bezocht Opening Nieuw Poelwijck druk bezocht Opening Nieuw Poelwijck druk bezocht Opening Nieuw Poelwijck druk bezocht Opening Nieuw Poelwijck druk bezocht

Zo’n 150 mensen waren erbij: de opening van woon-zorgcomplex Poelwijck in ’s-Heer Arendskerke op maandag 13 mei. Zorgverlener SVRZ, projectmanagementbureau Marsaki en RWS partner in wonen organiseerden de opening.

 

Tijdens de toespraken werden vooral de goede samenwerking, de begripvolle houding van omwonenden en bewoners van Oud Poelwijck tijdens de bouw en sloop en de functie van Poelwijck benadrukt. Want in Poelwijck komt alles samen: wonen, zorg en welzijn. Wethouder de Bat had nog wel een kritische noot: “De eerste plannen voor nieuw Poelwijck lagen al in 2004 bij de gemeente en nu staan we hier dan eindelijk.”

Onthulling
Na deze woorden gingen alle genodigden naar buiten. Daar werd onder muzikale begeleiding het cadeau aan de bewoners onthuld: een kunstwerk dat symbool staat voor: Poelwijck, waar alles samenkomt en dat omarmt wordt door de gemeenschap van ’s-Heerarendskerke. Na de onthulling lieten de kinderen van kinderdagverblijf Kibeo hun ballonnen los die snel meegevoerd werden door de harde wind.

Open dag 18 mei
De opening op 13 mei was voor genodigden. Andere geïnteresseerden kunnen terecht op zaterdag 18 mei van 11.00 tot 15.00 uur tijdens de open dag. Op 18 mei is er vanaf 11.15 uur ieder half uur een rondleiding in de voorzieningen van SVRZ. De overige voorzieningen, met uitzondering van Kibeo en de huisartsenpraktijk, zijn doorlopend geopend. Daarnaast kunnen belangstellenden een kijkje nemen in een modelwoning en is er een springkussen voor de kinderen, een speciale lunchaanbieding in het grand café en livemuziek.