Nieuwe wijkbeheerder Anouk Osinga Nieuwe wijkbeheerder Anouk Osinga Nieuwe wijkbeheerder Anouk Osinga Nieuwe wijkbeheerder Anouk Osinga

In april is Anouk Osinga begonnen als wijkbeheerder bij RWS. Als wijkbeheerder is ze hét aanspreekpunt voor huurders die wonen in Kloetinge en de wijken Goes-Oost, Mannee en de Noordhoek. Hieronder stelt ze zich kort voor.

 

“Mijn naam is Anouk Osinga, ik ben 30 jaar en woon in Goes. Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, heb ik o.a. gewerkt bij het Centraal orgaan opvang Asielzoekers (COA) en uitkeringsorganisatie Orionis Walcheren. Sinds kort werk ik als wijkbeheerder bij RWS. Wat mij betreft een ontzettend leuke en uitdagende functie!”

Warm welkom
“Doordat ik al mijn hele leven in Goes woon en vroeger naar school ben geweest in Goes-Oost, weet ik mijn weg al aardig te vinden en voelde ik mij al vertrouwd met de wijk. Vooral in de Verzetsheldenbuurt is de volksbuurt-mentaliteit nog sterk aanwezig. Mensen die meer dan 20 jaar op hetzelfde adres wonen zijn daar geen uitzondering. Bewoners zijn er voor elkaar wanneer dat nodig is. Dat maakt dat het voor mij prettig werken. Als nieuwe wijkbeheerder heb ik mij in de wijk Goes-Oost, maar ook zeker in de andere wijken, zeer welkom gevoeld.”

Zowel technisch als sociaal
“Als wijkbeheerder ben ik hét aanspreekpunt in de wijk. Ik beantwoord bewonersvragen, houd toezicht op de woon- en leefomgeving van onze huurders en begeleid huurders die bijvoorbeeld een woning verlaten of juist betrekken.”

Sociale kant
“Naast de diverse technische vraagstukken, vind ik de sociale kant van het werk ook erg belangrijk. Zo kom ik in mijn werk wel eens verwaarloosde tuinen tegen die er op kunnen wijzen dat er meer aan de hand is. Juist dan is het belangrijk om met een bewoner in gesprek te gaan om er achter te komen of er meer speelt. Bij dit voorbeeld, maar ook andere signalen kunnen wijzen op ‘achter de voordeur-problematiek’. Niet iedereen weet waar hij terecht kan voor hulp. Wanneer er zich problemen voordoen kan ik doorverwijzen naar de hulpinstanties die in dergelijke situaties bewoners verder kunnen helpen.

Samenwerken
De hulporganisaties waar ik mee samenwerk zijn bijvoorbeeld het SMWO of de wijkagent. Zo ga ik met hen in gesprek als bewoners bijvoorbeeld klagen over hangjongeren of bij conflictsituaties tussen buren.”

Contact
“Ik kijk er naar uit om de wijk en daarmee ook u beter te leren kennen. Heeft u vragen? Ik ben bereikbaar op: a.osinga@rwsgoes.nl of 06-46912914.”