Nieuwbouwwoningen Frambozestraat Nieuwbouwwoningen Frambozestraat

Vanaf woensdag 28 januari 2015 kunt u via het woningaanbod op onze website reageren op de nieuwbouwwoningen aan de Frambozestraat in Goes.

 

Op het nog braakliggende bouwterrein aan de Frambozestraat in Goes laat RWS partner in wonen acht levensloopbestendige huurwoningen bouwen. Deze hoogwaardig geïsoleerde woningen worden zogeheten "nul-op-de-meter-woningen". De bouw is deze week gestart.

Geen energiekosten
Een nul-op-de-meter-woning is een woning die door zeer hoogwaardige isolatie een zeer lage energievraag heeft. De resterende energie die nog nodig is wordt opgewekt door zonnepanelen. Dit leidt tot een woning met nul-op-de-meter. “De bewoners hebben geen energiekosten”, aldus Maarten Sas, directeur-bestuurder bij RWS. “Het terugdringen van de woonlasten van onze huurders door het omlaag brengen van de energierekening is één van onze speerpunten, net als duurzaamheid.” In dit geval betalen huurders alleen nog vaste kosten zoals Vastrecht levering. “Ze betalen helemaal geen variabele energielasten meer.”

Ook geschikt voor senioren
Naast hoogwaardige isolatie wordt de woning verwarmd met een luchtwarmtepomp. Bovendien worden de op het zuiden gelegen dakvlakken aan de achterzijde van de woningen bijna helemaal voorzien van zonnepanelen. De woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Sas: “Daarmee zijn ze ook uitermate geschikt voor senioren.”

Voor de zomer opgeleverd
De woningen worden naar verwachting voor de zomer al opgeleverd. “Door de kleinschaligheid van het project en een goede voorbereiding kunnen we de woningen heel snel realiseren”, legt Sas uit. Aannemingsbedrijf Van der Poel bouwt de woningen en wordt daarbij aangestuurd door projectmanagementbureau Marsaki.

Reageren?
U kunt reageren op de woningen via ons woningaanbod .