Nieuwbouw Wilgenstraat Goes van start Nieuwbouw Wilgenstraat Goes van start Nieuwbouw Wilgenstraat Goes van start Nieuwbouw Wilgenstraat Goes van start Nieuwbouw Wilgenstraat Goes van start

De bouw van de nieuwbouwwoningen die RWS partner in wonen laat bouwen aan de Wilgenstraat in Goes is begonnen. Afgelopen week is Bouwbedrijf Van de Linde gestart met heien.

 

Aan de Wilgenstraat en Iepenstraat in Goes-Zuid sloopt RWS 33 woningen. Hiervoor komen 28 levensloopbestendige woningen terug. De levensloopbestendige woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Daarmee zijn ze ook uitermate geschikt voor senioren.

 

Tweede fase 0-op-de-meter
Tijdens deze eerste fase worden er zeven levensloopbestendige woningen gebouwd. Tot nu toe hebben vijf huurders aangegeven over te verhuizen naar deze nieuwe woningen. RWS doet nog onderzoek naar de mogelijkheid om de overige 21 woningen van de tweede fase 0-op-de-meter woningen te maken. Dat zijn woningen waarvoor de huurder geen variabele energielasten betaalt.

 

Slopen en bouwen in twee fases
De bewoners van de woningen die gesloopt worden, hebben vanaf het begin van het project meegedacht over de indeling van de nieuwe woningen. Bovendien kregen zij voorrang om de nieuwe woningen te betrekken. Om verhuizing naar de nieuwbouw voor deze huurders zo soepel mogelijk te laten verlopen, voeren we de bouw in fases uit. Zo hoeven de bewoners maar één keer te verhuizen. 

 

Oplevering

De woningen van de eerste fase worden naar verwachting dit jaar nog opgeleverd. De woningen van de tweede fase eind 2017.