Nieuw Poelwijck officieel geopend Nieuw Poelwijck officieel geopend Nieuw Poelwijck officieel geopend Nieuw Poelwijck officieel geopend

PERSBERICHT

Maandag 13 mei wordt woon-zorgcomplex Poelwijck in ’s-Heer Arendskerke officieel geopend. Zorgverlener SVRZ, projectmanagementbureau Marsaki en RWS partner in wonen organiseren de opening.

 

Maandag 13 mei van 15.00-17.00 uur ontmoeten de bewoners en andere genodigden elkaar in de gemeenschappelijke ruimte van SVRZ aan de Boogstraat. Verschillende personen van de organiserende partijen nemen het woord. Wethouder De Bat verricht de officiële openingshandeling.

Open dag 18 mei
De opening op 13 mei is voor genodigden. Andere geïnteresseerden kunnen terecht op zaterdag 18 mei van 11.00 tot 15.00 uur tijdens de open dag. Op 18 mei is er vanaf 11.15 uur ieder half uur een rondleiding in de voorzieningen van SVRZ. De overige voorzieningen, met uitzondering van Kibeo en de huisartsenpraktijk, zijn doorlopend geopend. Daarnaast kunnen belangstellenden een kijkje nemen in een modelwoning en is er een springkussen voor de kinderen, een speciale lunchaanbieding in het grand café en livemuziek.

Alles onder één dak
Het nieuwe complex telt 21 appartementen voor senioren, waarvan 12 huur- en 9 koopappartementen. Poelwijck is niet alleen een zorghart, maar ook een trefpunt voor het dorp ’s-Heer Arendskerke. Dat blijkt wel uit de volgende voorzieningen die er zijn ondergebracht:
• 2 woningen van SVRZ voor mensen met dementie
• 16 appartementen van SVRZ voor mensen met een lichamelijke beperking
• het grand café van SVRZ
• 2 woningen voor cliënten van Stichting Zuidwester
• fysiotherapiepraktijk de Clavers
• huisartsenpraktijk De Drieweg
• peuterspeelzaal en kinderdagverblijf Kibeo

Rustig wonen vlakbij de stad
’s-Heer Arendskerke telt ongeveer 1.350 inwoners. Het charmante dorp met zijn mooie oude panden en groene omgeving hoort bij en ligt vlakbij de stad Goes. Dat betekent een ideale combinatie van rustig wonen vlakbij de stad.