Meuleweie Wolphaartsdijk geopend Meuleweie Wolphaartsdijk geopend Meuleweie Wolphaartsdijk geopend

Maandag 3 december wordt woon-zorgcomplex Meuleweie in Wolphaartsdijk officieel geopend. Zorgverlener SVRZ, projectmanagementbureau Marsaki en RWS partner in wonen organiseren de opening.

 

Maandag 3 december van 15.00-17.00 uur ontmoeten de bewoners elkaar en andere genodigden in de gemeenschappelijke ruimte van SVRZ. Verschillende personen van de organiserende partijen nemen het woord. Wethouder De Bat, die destijds ook de starthandeling van de nieuwbouw verrichtte, opent het complex officieel.

Indeling
De Meuleweie bestaat uit twee delen: het L-vormige nieuwbouwcomplex en het bestaande gebouw. Beide delen zijn direct met elkaar verbonden en vormen nu één geheel. Het nieuwe deel is gebouwd aan de Oostkerkestraat in Wolphaartsdijk op de plaats van een voormalig schoolgebouw en een aantal huurwoningen die niet meer voldeden aan de hedendaagse eisen. In het nieuwe deel zijn 18 zelfstandige huurappartementen voor senioren en twee groepswoningen voor cliënten van SVRZ verdeeld over twee woongebouwen: één van twee woonlagen en één van drie woonlagen. De bewoners van de appartementen kunnen, zo nodig, zorg afnemen van SVRZ. De gezamenlijke entree van de huurappartementen is op de begane grond aan de Oostkerksestraat. De bewoners van de nieuwe appartementen kunnen via de rechtstreekse verbinding gebruik maken van algemene voorzieningen in het bestaande woonzorgcomplex, waaronder de recreatiezaal die gerenoveerd en uitgebreid is. Tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw is een nieuwe tuin aangelegd, waardoor er een woonhof is ontstaan.

Omgeving
Wolphaartsdijk is een kleine dorpskern aan het Veerse meer op Zuid-Beveland, ligt vlakbij en maakt onderdeel uit van de gemeente Goes. Er is in het dorp een supermarkt aanwezig.