Muurschildering ‘De Boom’ klaar Muurschildering ‘De Boom’ klaar Muurschildering ‘De Boom’ klaar Muurschildering ‘De Boom’ klaar

De muurschildering die RWS door kunstenaar Barre Verkerke heeft laten aanbrengen op de muur van het bedrijfspand van TMC Woonwinkels in Goes is klaar.

 

‘De Boom’, zoals Barre Verkerke zijn kunstwerk zelf noemt, zit vol symboliek. “De boom staat voor groei en ontwikkeling. Iets dat goed aansluit bij de bewoners van het appartementencomplex. De vijf handen staan voor samenwerking. Dit slaat zowel op het woonproject van Emergis, als op het samenwerkingstraject dat is afgelegd om de ‘Heemskerck’ te realiseren.”

Samenwerkingstraject
Het door de Nederlandse Bouwunie gebouwde appartementencomplex de ‘Heemskerck’ is eind 2016 opgeleverd voor woningcorporatie RWS. Het project- en bouwmanagement is verzorgd door Marsaki. Het complex bestaat uit twaalf appartementen die speciaal bestemd zijn voor cliënten van ggz-instelling Emergis.

Beter uitzicht
De achterzijde van het appartementencomplex grenst aan het bedrijfspand van TMC Woonwinkels in Goes. Omdat deze muur wat achterliep in onderhoud en in afwachting was van de nieuwbouw, heeft RWS de hulp ingeroepen van kunstenaar Barre Verkerke. Hij kreeg de opdracht om het uitzicht voor bewoners te verbeteren. TMC Woonwinkels Goes heeft het materiaal, waaronder 80 liter latex, gesponsord. Een aantal bewoners van het appartementencomplex heeft de kunstenaar meegeholpen met het opknappen van de muur. 

 

Kijk voor meer foto's op onze Facebookpagina.