Keuringsdienst van Waren moet leeg Keuringsdienst van Waren moet leeg Keuringsdienst van Waren moet leeg Keuringsdienst van Waren moet leeg Keuringsdienst van Waren moet leeg

De Keuringsdienst van Waren aan de Evertsenstraat 17 in Goes-West wordt eind 2016 leeggeruimd voor de sloop. Dat heeft woningcorporatie RWS partner in wonen laten weten aan de gebruikers van het pand.

 

In het gebouw huisvestte RWS onder andere de Voedselbank. Maar ook andere partijen zoals de Ruilwinkel maakten gebruik van de Keuringsdienst voor opslag. Deze gebruikers zijn hierover in maart van dit jaar al geïnformeerd. Toch heeft RWS geconstateerd dat er nog spullen staan. De woningcorporatie roept iedereen die nog spullen heeft staan in het pand om zich te melden voor het einde van dit jaar.

 

Zomer 2018 nieuwbouw klaar
Na de jaarwisseling wordt het pand leeggeruimd om geschikt te maken voor de sloop in het eerste kwartaal van 2017. De sloop van de naastgelegen Paerdestal en garageboxen wordt hierbij ook meegenomen. Voor de zomer start RWS met de nieuwbouwontwikkeling op de hoek van de J.P. Coenstraat en de Evertsenstraat. Een bijzondere locatie, direct gelegen aan de groene zone die door heel Goes-West gaat lopen. In de zomer van 2018 is de nieuwbouw klaar.

 

In overleg met Zuidwester
Het nieuwbouwcomplex bestaat uit twee appartementencomplexen. Eén met 18 koopappartementen en één met 20 huurappartementen. RWS ontwikkelt de huurappartementen in overleg met Zuidwester, zodat deze geschikt worden gemaakt voor de cliënten van de organisatie die kwetsbare burgers ondersteunt.