Inbrekers gaan niet met vakantie Inbrekers gaan niet met vakantie Inbrekers gaan niet met vakantie Inbrekers gaan niet met vakantie Inbrekers gaan niet met vakantie

Woningcorporatie RWS partner in wonen wil het aantal woninginbraken terugdringen. Vooral in de zomerperiode slaan veel inbrekers toe omdat zij weten dat bewoners van huis zijn. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.

 

Hieronder leest u wat u kunt doen tegen woninginbraken.

Op vakantie? Licht de buren in
Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of ze zien onbekende personen bij uw huis) direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen. Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Voor de thuisblijvers; let op insluipers
Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren of boodschappen doen. Wees u ervan bewust dat als u naar boven gaat om de was op te hangen men zo binnen kan wandelen. Zorg dat u kunt zien of horen wat er gebeurt. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Een goed beveiligde woning én uw oplettende gedrag zorgt voor maximaal 90 procent minder kans op een inbraak. Kijk voor meer preventietips op http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/preventietips