In de binnenstad van Goes gaat het dak eraf In de binnenstad van Goes gaat het dak eraf In de binnenstad van Goes gaat het dak eraf In de binnenstad van Goes gaat het dak eraf In de binnenstad van Goes gaat het dak eraf In de binnenstad van Goes gaat het dak eraf In de binnenstad van Goes gaat het dak eraf In de binnenstad van Goes gaat het dak eraf In de binnenstad van Goes gaat het dak eraf

Woningcorporatie RWS partner in wonen renoveert momenteel de daken van 22 monumentale woningen in de binnenstad van Goes. Het vervangen van de ruim 22.000 oud-Hollandse dakpannen is een van de belangrijkste en opvallendste werkzaamheden. Voor het behoud van het stadsgezicht worden er soortgelijke dakpannen teruggelegd.

 


De daken van de woningen in de Ossenhoofdstraat en omgeving zijn meer dan 100 jaar oud en nodig aan vervanging toe. Zo sluiten de dakpannen niet meer goed op elkaar aan. Dit veroorzaakt vaak lekkages.

Het gaat in totaal om ca. 1700 m² dakpannen en 276 strekkende meters nokvorsten. Naast de dakpannen worden ook de tengels en panlatten in het dak vervangen. De werkzaamheden worden over een periode van 5 jaar verspreid.