Huurders RWS ontvangen borg terug Huurders RWS ontvangen borg terug Huurders RWS ontvangen borg terug Huurders RWS ontvangen borg terug Huurders RWS ontvangen borg terug

Veel huurders van woningcorporatie RWS krijgen binnenkort een aangename financiële verrassing. De borg die zij bij aanvang van hun huurcontract hebben betaald, wordt uiterlijk 1 augustus 2018 teruggestort.

 

“Normaal krijgen huurders de waarborgsom pas terug op het moment dat ze verhuizen” zegt Henry de Miranda, manager wonen bij RWS. “Tot dit jaar gebruikten we de waarborgsom om na huuropzegging nog openstaande kosten te betalen. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van mogelijke schade in de woning.”

Woning wordt tegenwoordig goed achtergelaten
De afgelopen jaren ziet RWS dat veel huurders de woning netjes achterlaten. Henry: “Vrijwel iedereen krijgt momenteel de waarborgsom terug. In situaties waarbij huurders de woning niet goed achterlaten en/of nog huurachterstand hebben, is de waarborgsom vaak veel te laag. Wij sturen de huurder dan alsnog een rekening.”

Hoogte borg varieert
Huurders van RWS ontvangen de borgsom uiterlijk 1 augustus 2018 op hun rekening. Hoeveel iedere huurder precies terugkrijgt is afhankelijk van de woonduur en de daadwerkelijk betaalde waarborgsom. De hoogte van de waarborgsom is de afgelopen jaren namelijk een aantal keer gewijzigd.

Huurders die na 1 januari 2018 zijn gaan huren of een huurachterstand hebben, krijgen geen of een gereduceerd bedrag teruggestort.