Huurders nieuwbouw Wilgenstraat Goes ontvangen sleutel Huurders nieuwbouw Wilgenstraat Goes ontvangen sleutel Huurders nieuwbouw Wilgenstraat Goes ontvangen sleutel Huurders nieuwbouw Wilgenstraat Goes ontvangen sleutel Huurders nieuwbouw Wilgenstraat Goes ontvangen sleutel Huurders nieuwbouw Wilgenstraat Goes ontvangen sleutel

De eerste zeven nieuwbouwwoningen die RWS partner in wonen heeft laten bouwen aan de Wilgenstraat in Goes zijn klaar. Donderdag 24 november ontvangen de huurders de sleutel.

 

Aan de Wilgenstraat en Iepenstraat in Goes-Zuid sloopt RWS 33 woningen. Hiervoor komen 28 levensloopbestendige woningen terug. De levensloopbestendige woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Daarmee zijn ze ook uitermate geschikt voor senioren. Eerder dit jaar startte de eerste fase met de bouw van deze zeven levensloopbestendige woningen aan de Wilgenstraat.

Maar één keer verhuizen
De bewoners van de woningen die gesloopt worden, hebben vanaf het begin van het project meegedacht over de indeling van de nieuwe woningen. Bovendien kregen zij voorrang om de nieuwe woningen te betrekken. Vijf bewoners kozen hiervoor. Om verhuizing naar de nieuwbouw voor deze huurders zo soepel mogelijk te laten verlopen, voeren we de bouw in fases uit. Zo hoeven de bewoners maar één keer te verhuizen.

Tweede fase 0-op-de-meter
RWS onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om de overige 21 woningen van de tweede fase 0-op-de-meter te maken. Dat zijn woningen waarvoor de huurder bijna tot geen variabele energielasten betaalt. De woningen van de tweede fase worden eind 2017 opgeleverd.