Energiezuinige woningvoorraad voor huurders RWS Energiezuinige woningvoorraad voor huurders RWS Energiezuinige woningvoorraad voor huurders RWS Energiezuinige woningvoorraad voor huurders RWS Energiezuinige woningvoorraad voor huurders RWS

De afgelopen weken heeft RWS ruim 1000 huurders aangeschreven die nog een gaskachel of geiser hebben. Met de brief waarschuwen we ze voor het gevaar van koolmonoxidevergiftiging. Er gebeuren hier jaarlijks helaas nog veel ongelukken mee. Maar de brieven hebben nog een doel: energiebesparing.

 
Het E-team van RWS
Duurzaamheid en veiligheid voorop! Duurzaamheid en veiligheid voorop! Duurzaamheid en veiligheid voorop! Duurzaamheid en veiligheid voorop!

E-team
Duurzaamheid is belangrijk voor RWS, zeker als het gaat om energiebesparing. Dit heeft twee voordelen: we sparen het milieu én willen zeker ook de energielasten van onze huurders laten dalen. Daarom ging dit jaar het E-team (energieteam) van start. Dit team onderzoekt de mogelijkheden om onze bestaande woningvoorraad energiezuiniger te maken. Uiteraard hebben we hier de medewerking van onze huurders voor nodig.


Mailing
RWS verstuurde onlangs een mailing naar huurders die geen cv-ketel hebben of alleen hun water verwarmen   met een open verbrandingstoestel. Deze huurders bieden we, voor zover mogelijk een alternatief aan. Bijvoorbeeld een hr-combiketel of het aansluiten van de warmwatervoorziening op de bestaande cv-ketel. In de brief staat vermeld hoeveel een eventuele huurverhoging bedraagt. De huurder heeft uiteraard zelf de keuze of hij gebruikt maakt van het aanbod. Wij hopen op de medewerking van de huurder om de veiligheid en energiezuinigheid te bevorderen.


Besparing door isolatie
Natuurlijk zijn er nog meer manieren om een woning energiezuinig te maken. Bijvoorbeeld door de woning beter te isoleren. Daarom heeft RWS besloten om de komende jaren de isolatie van woningen met een laag energielabel te verbeteren. We bieden huurders een pakket aan met isolerende maatregelen, voor zover nog niet toegepast, zoals (verbeterde) dak-, glas-, gevel- en vloerisolatie. Ieder jaar bekijken we welke woningen in aanmerking komen. De bewoners ontvangen hierover persoonlijk bericht. Ook voor deze maatregelen geldt een eventuele bijkomende huurverhoging. Wij verwachten met een goed aanbod de huurder te kunnen verleiden mee te doen met energiebesparing.


Vragen?
Heeft u naar aanleiding van een brief of dit artikel nog vragen? Bel ons dan op (0113) 23 16 74 of vul het contactformulier in op de website.