Eerste zonnepanelen bij huurders geplaatst Eerste zonnepanelen bij huurders geplaatst Eerste zonnepanelen bij huurders geplaatst Eerste zonnepanelen bij huurders geplaatst Eerste zonnepanelen bij huurders geplaatst

Vandaag zijn de eerste zes zonnepanelen geplaatst op de daken van drie van onze huurwoningen. De woningen aan de Frambozestraat en Elzenstraat in Goes waren als eerste aan de beurt bij de grootschalige zonnepanelenactie.

 

In juli ontvingen ruim 1.000 huurders een brief met de vraag of ze interesse hadden om zonnepanelen op hun woning te laten plaatsen. Daar tegenover stond een huurverhoging van € 15,- per maand. Het ging om woningen waarvan het dak een gunstige ligging heeft tussen zuidwest en zuidoost. Zo leveren zonnepanelen namelijk het meeste rendement op waarmee de energierekening van onze huurders omlaag gebracht wordt.

Extra zonnepanelen ingekocht
We hielden rekening met maximaal 150 reacties, maar toen 273 huurders positief reageerden op het bericht, besloten we om extra zonnepanelen in te kopen. Het aanbrengen van de panelen op de woningen duurt naar verwachting tot begin december. 
 
Herhaling wegens succes
Het aantal reacties heeft onze verwachting overtroffen. We proberen zoveel mogelijk huishoudens van zonnepanelen te voorzien. Dat zo’n grote groep huurders mee wil werken aan deze kosten- en milieubesparing vinden we fantastisch. We hebben nog genoeg woningen in het bestand waarbij de panelen de energierekening omlaag kunnen brengen, dus we zijn zeker van plan om de actie te herhalen.