“Een zwart dak was een teken van rijkdom” “Een zwart dak was een teken van rijkdom” “Een zwart dak was een teken van rijkdom” “Een zwart dak was een teken van rijkdom” “Een zwart dak was een teken van rijkdom” “Een zwart dak was een teken van rijkdom” “Een zwart dak was een teken van rijkdom” “Een zwart dak was een teken van rijkdom”

Een oplettende huurder wees ons onlangs op een opmerkelijk feitje. "De daken van de nieuwbouwwoningen aan de J.P. Coenstraat in Goes hebben zwarte dakpannen." Niet zo bijzonder zal u denken, maar volgens de huurder zat er vroeger een betekenis achter het hebben van zwarte dakpannen.

 

“Vroeger was een zwart dak een teken van rijkdom. Welgestelde mensen woonden toen vaak onder een dak met zwarte dakpannen terwijl de huizen van arbeiders rode dakpannen hadden. Het is erg grappig om te zien dat de sociale huurwoningen aan de J.P. Coenstraat in Goes nu zwarte daken krijgen”.

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de keuze voor zwarte dakpannen geen bewuste keuze was. Wij zijn wel van mening dat onze huurders allemaal een comfortabele woning verdienen. Of dit nou onder een zwart of rood dak is.

Heeft u ook een leuk, opmerkelijk feitje over uw woning of woonomgeving? Laat dit dan aan ons weten!

De zwarte daken van de nieuwbouwwoningen aan de J.P. Coenstraat