Droge warme zomer veroorzaakt schade aan voordeuren Droge warme zomer veroorzaakt schade aan voordeuren Droge warme zomer veroorzaakt schade aan voordeuren Droge warme zomer veroorzaakt schade aan voordeuren Droge warme zomer veroorzaakt schade aan voordeuren Droge warme zomer veroorzaakt schade aan voordeuren Droge warme zomer veroorzaakt schade aan voordeuren

We merken een grote toename in het aantal te repareren voordeuren van onze huurwoningen. De droge, warme en vooral lange zomer is hiervan de oorzaak. Onze eigen Interne Aannemerij knapt de deuren op in plaats van ze weg te gooien.

 

“Als het na een hele lange warme en droge periode weer koud en vochtig wordt, dan zie je dat het hout opbolt”, vertelt Tom Smits van onze Interne Aannemerij. “Dat is niet mooi om te zien en zorgt ervoor dat de deur niet meer goed sluit en dat de rest van de deur niet goed beschermd is tegen weersomstandigheden.”

Grote toename
Smits: “Normaal repareren we één of twee voordeuren per maand, dit is al de derde deze week die we in onze werkplaats opknappen.” Sinds de zomer hebben we meer dan tien voordeuren moeten repareren. Ter vergelijking: normaal zijn dat er in deze periode twee of drie. “En we verwachten dat er nog meer volgen.”

Binnen een dag
We kiezen ervoor om de deuren op te knappen in plaats van nieuwe te kopen. “Een nieuwe voordeur kost al gauw € 1.250,-, onze manier kost een dag werk en wat materiaal. Bovendien gooien we geen materialen onnodig weg, maar alleen de onderdelen die vervangen moeten worden.” De huurder heeft binnen een dag een opgeknapte voordeur. ’s Morgens halen we de deur op en brengen we een noodoplossing aan en aan het einde van de middag wordt het opgeknapte exemplaar alweer teruggezet.

Kranen en wc-potten
Niet alleen als het gaat om voordeuren werken we circulair. Smits: “We gooien niet zomaar materialen weg, maar repareren ze als dat kan. Bijvoorbeeld kranen en wc-potten. Vaak zijn ze nog te repareren, schoon te maken en weer te gebruiken. Dat is uiteraard beter voor het milieu en betekent vaak ook nog een besparing.”