Bouw Beatrixhof Wemeldinge gestart Bouw Beatrixhof Wemeldinge gestart Bouw Beatrixhof Wemeldinge gestart Bouw Beatrixhof Wemeldinge gestart

Maandag 3 oktober vindt de officiële openingshandeling van de bouw van woonzorgcentrum Beatrixhof aan de Prinses Beatrixstraat in Wemeldinge plaats. Woningcorporatie RWS partner in wonen en zorgorganisatie SVRZ organiseren samen een korte bijeenkomst voor genodigden.

 

Het is even stil geweest rondom de nieuwbouw van het woonzorgcentrum op de voormalige locatie van de Rabobank en bibliotheek. De bouw is onlangs gestart en naar verwachting wordt het centrum in de zomer van 2017 opgeleverd.

 

‘In de buurt bij familie en vrienden’

“Op het moment dat ouderen intensieve zorg nodig hebben, moeten ze meestal hun dorp verlaten”, vertelt Maarten Sas, directeur-bestuurder van RWS. “Wij willen dat ze in Wemeldinge kunnen blijven wonen. Bij hun familie en vrienden in de buurt. Daarom bouwen we in samenwerking met SVRZ dit woonzorgcentrum.” Gabrielle Davits, bestuurder van SVRZ vult aan: “SVRZ komt ook in Wemeldinge, dit betekent dat ouderen die intensieve zorg nodig hebben vanaf volgend jaar ook in Wemeldinge kunnen blijven. De band met het dorp is groot, mensen hebben hier hun wortels en sociale leven. Voor iemand die zorg nodig heeft, helpt de vertrouwde omgeving om hier toch onderdeel van te blijven uitmaken. Zo wordt het fijnmazige netwerk van SVRZ met mooie voorzieningen in dorpen in Zeeland weer uitgebreid met een mooie locatie.”

 

Voor wie?
Beatrixhof biedt ruimte aan twee groepswoningen voor ouderen met dementie , een huisartsenpraktijk, een geldautomaat van de Rabobank en negen huurappartementen voor senioren met een zorgindicatie.

 

Door wie?

Bouwgroep Peters B.V. uit Middelburg en Comfort Partners uit Heinkenszand voeren de werkzaamheden uit. RWS partner in wonen en zorgorganisatie SVRZ zijn samen de opdrachtgevers. Het projectmanagement wordt verzorgd door PMB Marsaki.