Bijeenkomst over participatie druk en inspirerend Bijeenkomst over participatie druk en inspirerend Bijeenkomst over participatie druk en inspirerend Bijeenkomst over participatie druk en inspirerend Bijeenkomst over participatie druk en inspirerend Bijeenkomst over participatie druk en inspirerend

Onze bijeenkomst over Participatie op donderdag 19 maart was er één die we niet snel gaan vergeten. Samen met ongeveer 90 van onze belanghouders kwamen we samen in de Wemel om elkaar te ontmoeten en om het inspirerende verhaal van spreker Jaap Bressers te horen.

 

Tijdens een vakantie in Portugal, Jaap is dan 21, verandert alles. Een frisse duik in zee loopt uit op een hoge dwarslaesie. Jaap is voor de rest van zijn leven vanaf borsthoogte verlamd, kan zijn vingers niet meer bewegen en zit in een rolstoel. Een zware revalidatieperiode volgt, waarin hij er alles aan doet om zo sterk mogelijk weer uit de strijd te komen. Het is niet erg als iets niet lukt, maar hij wil er wel alles aan gedaan hebben. Humor blijkt in deze periode een geweldig middel om te relativeren. Als Nederlands eerste Sitdown Comedian treedt hij op in bijna alle grote theaters in Nederland en zelfs op festivals als Laughing Matters en Lowlands. In België, Duitsland en Denemarken geeft hij Engelstalige shows. En gisteravond vertelde hij op uitnodiging van RWS in de Wemel in Wemeldinge hoe je met iets kleins een groot verschil kan maken voor een ander. De essentie van participatie volgens ons.

Voor-elkaar-markt
Na het inspirerende verhaal van Jaap konden onze gasten kennismaken met onze maatschappelijke partners op de 'Voor-elkaar-markt'. Daar werden contacten gelegd, vrijwilligers gevonden en nieuwe initiatieven bedacht. De Ruilwinkel, SMWO, Stichting DOOR, De Voedselbank, Vluchtelingenwerk en Emergis namen deel aan de markt.

Filmpje
Na afloop van de bijeenkomst toonden we ons filmpje over participatie. Passend bij het thema, kregen onze gasten ook de kans om in het filmpje hun visie te delen.