Aanbesteding nieuwbouw niet gelukt Aanbesteding nieuwbouw niet gelukt Aanbesteding nieuwbouw niet gelukt Aanbesteding nieuwbouw niet gelukt

De aanbesteding die we onlangs hebben uitgezet voor acht nieuwbouwprojecten, heeft niet geleid tot een passend aanbod. Daarom hebben we besloten op geen van de aanbiedingen in te gaan. We willen de huren zo laag mogelijk houden en gaan daarom per project een passende partij zoeken.


 

 

Huren zo laag mogelijk
Door de nieuwbouwprojecten te clusteren, hadden we de verwachting de prijzen binnen ons budget te kunnen houden. Ons doel is namelijk altijd om de huren zo laag mogelijk te houden. De aanbiedingen die we ontvingen, vielen echter zoveel hoger uit dat de we niet meer in kunnen staan voor deze lage huurprijzen. Daarom gaan we op een andere manier door. We bekijken de komende tijd per project de kosten, haalbaarheid en planning.


Nieuwbouw Julianastraat en Van Dusseldorpkavel gaat door
We sluiten niet uit dat sommige nieuwbouwprojecten hierdoor vertraging oplopen. Twee projecten hebben onze absolute prioriteit: de bouw van acht levensloopbestendige woningen aan de Julianastraat in Wissenkerke en van 19 woningen op het Van Dusseldorpkavel in Goes-Oost. Met huurders die in een woning wonen die gesloopt gaat worden, hebben we hier afspraken over gemaakt. We willen dat zij gewoon naar hun nieuwe woning kunnen verhuizen en dat ze daar de tijd voor hebben. Daarom zoeken we de komende tijd voor die projecten een partij die wel een passend aanbod doet. De planning voor die projecten blijft vooralsnog onveranderd.