Kortgene

In Kortgene is 18% van de woningen eigendom van RWS partner in wonen. Onze toekomstvisie is dat we ons woningbezit in Kortgene nagenoeg gelijk willen houden. Tevens willen we inspelen op de vergrijzing.

 

 

Lees hieronder de plannen die wij per straat hebben. Staat uw straat er niet tussen? Dan hebben wij geen ingrijpende plannen voor uw woning.

Willem-Alexanderstraat
In de Willem-Alexanderstraat willen we meer ruimte creëren. Er staan nu veel dezelfde woningtypen bij elkaar. Op deze plek komt extra groen en infrastructuur zoals parkeergelegenheid en stoepen. Hiermee creeren we een mooie woonomgeving en wordt het gevoel van veiligheid vergroot. Op dit moment zijn we in overleg met de bewoner(s) aan het kijken naar een passende oplossing.
Zie onderstaande afbeelding

 

De overige 25 woningen in de Willem-Alexanderstraat en de Bernhardstraat nemen we in 2015 op in ons onderhoudsprogramma. Daarnaast komen deze woningen in aanmerking voor het maatwerkpakket. De huurder kiest dan zelf voor welke extra woonaanpassingen hij wil betalen. Het maatwerkpakket wordt in 2015 samen met huurders opgesteld. Zie onderstaande afbeelding

Stadspolder
In 2017 wordt het nieuwbouwcomplex ‘Stadspolder’ opgeleverd. Het complex bevat o.a. twintig appartementen die geschikt zijn voor senioren. 

Weststraat, Wilhelminastraat
In de Weststraat en Wilhelminastraat gaan we huurwoningen aan de huurder te koop aanbieden. In totaal gaat het om vijf woningen. Als de huurder de woning niet wil of kan kopen verandert er niets voor de huidige huurder. De betreffende huurders ontvangen bericht zodra de woning officieel te koop wordt aangeboden.