Opplusregeling

Ook zonder WMO-verklaring kunt u uw woning laten aanpassen. Hiervoor bieden wij de zogenaamde opplusregeling aan. Deze regeling is er om er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen.  

De regeling is bedoeld voor kleine aanpassingen in en om de woning, die de veiligheid en het comfort van onze huurders vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een douchebeugel of een drempelhulp. Voorheen werden de helft van de kosten door RWS betaald. De andere helft was voor de rekening van de huurder.  

De 55+ Opplusregeling richt zich op 55+-ers en mensen met een lichamelijke beperking. De regeling is in 2008 ontstaan om er voor te zorgen dat huurders langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Waar bewoners voorheen een voorziening via RWS ‘aanschaften’, wordt deze vanaf 2018 in bruikleen aangebracht. Dit houdt in dat materialen niet altijd nieuw zijn. Het is mogelijk dat bijvoorbeeld een beugel of douchezitje hergebruikt wordt in een andere woning.  

Wilt u gebruik maken van de opplusregeling? Neem dan contact met ons op. Bekijk hier het assortiment van de opplusregeling.