Huurprijs

Het huurbedrag dat u betaalt voor uw woning is opgebouwd uit twee onderdelen: de netto huur of ‘kale huur’ en de servicekosten. U betaalt iedere maand een vast voorschotbedrag aan servicekosten. Een keer per jaar verrekenen we de werkelijke kosten met u. Servicekosten zijn bijvoorbeeld:

  • stook- en schoonmaakkosten van gemeenschappelijke ruimtes
  • kosten voor de gemeenschappelijke verlichting
  • kosten voor de glasverzekering en/of het ontstoppingsfonds

Mocht u gebruik maken van een van onze serviceabonnementen dan komen de bijbehorende tarieven bovenop uw huurprijs.

Huurtoeslag
U kunt huurtoeslag aanvragen als uw huurprijs in verhouding te hoog is voor uw inkomen. Afhankelijk van uw huurprijs, uw leeftijd en uw woonsituatie, kunt u in aanmerking komen voor huurtoeslag. Meer informatie en de voorwaarden vindt u op de website van de Belastingdienst. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Maak dan hier een proefberekening.

Jaarlijkse huurverhoging
Ieder jaar op 1 juli passen we de huur aan. De overheid bepaalt met hoeveel procent we de huur maximaal mogen verhogen tot aan de maximale huurprijs voor uw woning. U ontvangt v óór 1 mei van ons een brief over de jaarlijkse huurverhoging.

Bent u het niet eens met de huurverhoging? Dan kunt u vóór 1 juli bezwaar maken door bij ons een bezwaarschrift in te dienen. U kunt het bezwaarschriftformulier downloaden op de website van de Huurcommissie. Heeft u geen internet? Vraag dan het formulier telefonisch aan door te bellen naar: (0800) 48 87 24 3.

Na ontvangst van uw bezwaarschrift beoordelen wij of uw bezwaar terecht is. U wordt hierover door ons geïnformeerd. Blijft u na onze beoordeling bij uw bezwaar, dan verzoeken wij de Huurcommissie uitspraak te doen over de redelijkheid van de voorgestelde huurverhoging.

Huren met korting
U kunt in aanmerking komen voor huren met korting als u 65 jaar of ouder bent en een AOW-uitkering heeft. De huurprijs van een nieuwbouwwoning is in relatie tot het inkomen van een senior vaak te hoog. Bent u geïnteresseerd in een woning en wilt u weten of u in aanmerking komt voor korting? Neem dan gerust contact op met onze verhuurconsulent. Zij berekent voor u de korting en de huurprijs die u betaalt.