Huur opzeggen Huur opzeggen

Elke dag opzeggen
Wanneer u uw huurcontract wilt beëindigen, moet u de huur opzeggen. Dit kunt u doen na een minimale huurperiode van tien maanden. U mag de huur op iedere willekeurige dag van de maand opzeggen. Houdt u er wel rekening mee dat u minstens één maand opzegtermijn heeft? Dus als u op 8 mei wilt verhuizen, verwachten wij uw huuropzegging vóór 8 april.


Voordelen bij vroeg opzeggen
Het is verstandig om, indien mogelijk, langer van tevoren de huur op te zeggen. De kans is dan groter dat, voordat u echt vertrekt, er al een nieuwe huurder bekend is. Dit kan voordelen voor u met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan overname van vloerbedekking of parket. Is de nieuwe huurder nog niet bekend of wil de nieuwe huurder niets overnemen, dan moet de woning leeg opgeleverd worden.


Huur opzeggen van uw woning
U zegt de huur van uw woning of garage simpel op door in te loggen via MIJN RWS. Onder 'Mijn woning > mijn contract' kunt u uw huur opzeggen.


Huur opzeggen in geval van overlijden
In geval van overlijden kunnen nabestaanden de huur opzeggen door het formulier huur opzeggen door erven in te vullen en op te sturen naar RWS partner in wonen. Dit formulier vindt u in de rechter zijbalk van deze pagina onder het kopje downloads, met als titel: " Huur opzeggen door erven"

Om de huuropzegging officieel te maken, hebben wij uw handtekening nodig. Wij verzoeken u, nadat u alle gegevens heeft ingevuld en uw handtekening heeft geplaatst, het formulier af te geven bij onze Infodesk of op te sturen naar RWS partner in wonen. Wanneer wij uw huuropzegging hebben ontvangen, sturen wij u direct een schriftelijke bevestiging. In die bevestigingsbrief leest u wanneer wij uw woning willen controleren. Kunt u dan niet? Belt u ons dan. Wij maken graag een andere afspraak met u.


Wat moet ik doen voordat ik ga verhuizen?
Verhuizen is al een hele klus op zich, maar helaas neemt de voorbereiding ook al wat tijd in beslag. Nadat u de huur heeft opgezegd zijn er nog een aantal andere dingen waaraan u moet denken. Om te voorkomen dat u iets vergeet hebben we de belangrijkste aandachtspunten aangegeven in de folder Wat moet ik doen na het opzeggen van mijn huur? Ook vindt u in de Checklist voor verhuizen nog meer algemene informatie over verhuizen.


Hoe laat ik de woning achter als ik ga verhuizen?
Wij hanteren het uitgangspunt 'in goede staat'. Daarmee bedoelen we dat de woning er goed en netjes uit ziet op het moment dat u vertrekt. We houden natuurlijk rekening met normale slijtage van onderdelen en voorzieningen. Wel verwachten we dat u de volgende zaken repareert of verwijdert:
• vloerbedekking of lijmresten op vloeren en/of trappen;
• plakplaatjes, stickers, plakplastic op schilderwerk, wandtegels, deuren enzovoorts;
• muurpluggen, haken of gaten in de muren en plafonds;
• beschadigingen aan wand- of vloertegels;
• beschadigde ruiten en spiegels;
• beschadigingen aan sanitaire voorzieningen;
• slecht of ondeskundig aangebracht schilderwerk en behangwerk;
• snelgroeiende bomen zoals elzen, populieren, wilgen enz.;
• bomen, heesters of klimplanten die schade aan de woning kunnen veroorzaken;
• hagen die hoger zijn dan 1,80 meter.

Moet ik de hele woning terugbrengen in de oorspronkelijke staat? Hoe controleren jullie mijn woning? Wat gebeurt er bij de opname? Wat houdt de eindcontrole in? Allemaal vragen die van belang zijn bij het verlaten van de woning. Lees voor het antwoord op deze vragen de folder Huur opzeggen.