Zonnepanelen
 • Wanneer krijg ik zonnepanelen?
  Dat doen wij tijdens het onderhoud aan uw complex. Elk jaar maken we hier een planning voor. De huurders van woningen in complexen die in aanmerking komen voor zonnepanelen ontvangen vantevoren een oproep om zich aan te melden. Bent u volgend jaar aan de beurt? Dan ontvang u hierover vanzelf bericht van ons.
 • Wat moet ik doen als ik ze eerder geweigerd heb en ze toch wil?
  Heeft u in het verleden het aanbod tot deelname aan zonnepanelen gehad, dan kunt u zonnepanelen aanvragen door een e-mail te sturen naar energie@rwsgoes.nl. Wij nemen dan contact met u op.
 • Ik ben net in mijn huurwoning getrokken en heb als enige in de straat geen zonnepanelen? Wat kan ik doen?
  Is uw woning in het verleden geselecteerd voor deelname aan zonnepanelen, dan kunt u zonnepanelen aanvragen door een e-mail te sturen naar energie@rwsgoes.nl. Wij nemen dan contact met u op.
 • Woningen in de straat hebben een aanbod tot zonnepanelen ontvangen en ik niet. Hoe kan dat?
  Op dit moment krijgen alleen grondgebonden woningen (met een eigen dak) een aanbod voor zonnepanelen. Woont u in gestapelde bouw (flat) en deelt u het dak met andere huurders, dan komt uw woning (nog) niet in aanmerking voor zonnepanelen. Als dit in de toekomst verandert, dan ontvangt u ook een aanbiedingsbrief.
 • Kan ik ook een dubbele set zonnepanelen krijgen?
  Nee, het standaard aanbod voor een woning bestaat uit 6 zonnepanelen (dit geldt niet voor appartementen).
 • Wat moet ik betalen voor zonnepanelen?
  De huurverhoging per maand voor zonnepanelen bedraagt € 10,-.
 • Wat leveren ze op?
  De zonnepanelen leveren per jaar 1200 kWh stroom. Dit is stroom die u niet hoeft af te nemen bij uw energieleverancier. Een kWh stroom kost gemiddeld € 0,20. U bespaart op jaarbasis aan energiekosten ongeveer 1200 x €0,20 = € 240,- (Deze berekening geldt zolang de salderingsregeling van kracht is). Door de huurverhoging betaalt u op jaarbasis 12 x € 10,- = € 120,- voor uw zonnepanelen. Dit betekent dat u gemiddeld per jaar 240 – 120 = € 120 euro, ofwel €10,-, per maand bespaart
 • Wat is salderen en tot hoe lang geldt de salderingsregeling?
  Met zonnepanelen wekt u zelf energie op. Een deel van deze energie verbruikt u zelf. De rest levert u terug aan het net. Op uw energierekening staat hoeveel energie u geleverd hebt gekregen van uw energieleverancier. Daarvan wordt de energie die u hebt terug geleverd afgetrokken. Deze aftreksom heet: salderen. Hoe lang de salderingsregeling geldig blijft is afhankelijk van de overheid.
 • Mag ik ze meenemen als ik ga verhuizen?
  Nee, de zonnepanelen zijn eigendom van RWS.
 • Mag ik ook zelf zonnepanelen laten aanbrengen?
  Ja, mits u hiervoor toestemming heeft verkregen van RWS. U vult hiervoor een ZAV-formulier in. De ZAV-aanvraag wordt beoordeeld door de wijkbeheerder.
 • Ik heb gehoord dat zonnepanelen regelmatig moeten worden schoongemaakt. Doet RWS dit?

  In principe is het schoonmaken van zonnepanelen geen noodzaak als het een schuin dak betreft; de regen is een gratis glazenwasser. Aanslag en vervuiling spoelen tijdens een regenbui goed van het paneel af. Zelfs vogelpoep droogt door de zon uit en valt er vanzelf af. Uw jaarlijkse opwek van 1200 kWh (voor grondgebonden woningen) zou ook zonder schoonmaak van de panelen behaald moeten worden (u kunt de totale opwek aflezen op de omvormer). Is dit niet het geval, neem dan contact met ons op.