Dubbel glas Dubbel glas
 • Waarom zijn toen ik dubbel glas kreeg, de klepraampjes niet vervangen?
  Dat heeft twee redenen:
  1. de hoge meerprijs voor het aanbrengen van dubbel glas in de klepraampjes was hoger dan de besparing en we willen juist uw energielasten terugdringen.
  2. om vocht in de woning tijdig te kunnen signaleren. Droge lucht is makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht, bovendien is het voor een gezonde lucht in uw woning en om schimmel te voorkomen belangrijk om uw woning goed te ventileren. Door een raampje enkel glas te behouden, komt er condens op zodra het te vochtig is in huis en weet u dat u moet ventileren.
 • Waarom is bij het isoleren van mijn dak het dakraam niet vervangen?
  Hier speelde ook mee dat we het enkele glas gebruiken om te signaleren dat er teveel vocht in de woning is. Daarnaast wilden we zo min mogelijk overlast voor onze huurders bij het isoleren. Door de dakramen niet te vervangen hoefden de bouwers niet in de woning te zijn.
 • Wanneer krijg ik dubbel glas?
  Plaatsing van dubbel glas wordt altijd in combinatie gedaan met het schilderwerk. Uw woning komt hiervoor vanzelf aan de beurt, u hoeft dus niets te doen.
 • En als ik onlangs in een woning ben komen wonen waar het dubbel glas door de vorige bewoner is geweigerd?
  Neem dan contact op via energie@rwsgoes.nl en wij zullen kijken of wij voor u maatwerk kunnen leveren.
 • Wat kost het aanbrengen van dubbel glas me?
  RWS rekent € 2,50 huurverhoging per maand per verdieping. Voor maximaal € 5,- huurverhoging per maand heeft u een comfortabeler en energiezuiniger huis.
 • Wat moet ik doen als ik het dubbel glas eerder geweigerd heb en het toch wil?
  Het aanbrengen van dubbel glas gaat vaak samen met schilderwerkzaamheden. Omdat het plaatsen van dubbel glas het schilderwerk beschadigt, wachten wji het liefst tot de volgende schilderbeurt. Staat u er toch op om de ramen te laten vervangen? Dan vragen wij een meerprijs van 25% ten opzichte van de standaardhuurverhoging (€ 3,15).
 • Wat levert dubbel glas op aan energiebesparing?
  Een eengezinswoning met dubbel glas heeft tot gemiddeld 430 m3 ­minder gasverbruik per jaar dan een woning zonder dubbel glas. Dit komt neer op een besparing van ongeveer € 250 per jaar. Op de site van milieucentraal kunt een berekening maken wat uw voordeel ongeveer zal zijn.
 • Waarom beslaat mijn dubbelglas aan de buitenkant?
  Condensvorming aan de buitenzijde van dubbel glas kan ontstaan bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid. Het risico op condensvorming is het grootst in de ochtenduren tijdens het voorjaar en het najaar. De condens verdwijnt zodra de temperatuur buiten(en van het glasoppervlak) stijgt en de luchtvochtigheid afneemt. Eventuele condensvorming komt niet door een fout in het product, maar is juist een gevolg van de zeer goede warmte-isolatie van de beglazing.
 • Waarom heeft de benedenverdieping van mijn woning wel dubbel glas en boven nog niet?
  Dit is ooit een beleidskeuze geweest van RWS. Momenteel zijn wij bezig stapsgewijs al het enkel glas op de bovenverdieping te vervangen voor dubbel glas.
 • Wordt het ‘oude’ dubbel glas op de benedenverdieping (binnenkort) ook vervangen?
  Niet op korte termijn. Veel van het oudere dubbel glas heeft asbestkit. Zolang hier niks mee gedaan wordt, kan dit geen kwaad voor uw gezondheid. De inventarisatie- en saneringskosten zijn momenteel zeer hoog. Als in de wetgeving asbest anders wordt geclassificeerd, dalen de prijzen en vervangen we het dubbel glas ouder dan 20 jaar door HR++ glas.
 • Mijn woning is monument of valt onder het beschermd stadsgezicht, komt de woning in aanmerking voor glasisolatie?
  Nog niet. Het aanbrengen van monumentaal glas is erg prijzig, zo wegen de kosten niet op tegen de baten. Bovendien moeten we voor het plaatsen van dubbelglas bij een monument een vergunning aanvragen. Op dit moment is het nog onduidelijk hoe de overheid en gemeente hiermee omgaan. Bijvoorbeeld als het gaat om wat is toegestaan, welke keuzes een gemeente maakt over de manier van verwarmen van woningen (bijvoorbeeld elektrisch of met gas) en of er een tegemoetkoming in de kosten komt. Zodra hier meer duidelijkheid over is, maken we een plan van aanpak.